Renovation of a house in N. Voutzas (2013)

Images

Renovation of a house in N. Voutzas Renovation of a house in N. Voutzas Renovation of a house in N. Voutzas Renovation of a house in N. Voutzas Renovation of a house in N. Voutzas Renovation of a house in N. Voutzas Renovation of a house in N. Voutzas Renovation of a house in N. Voutzas Renovation of a house in N. Voutzas Renovation of a house in N. Voutzas Renovation of a house in N. Voutzas Renovation of a house in N. Voutzas

 

Text

The project was a renovation of a part of a house in N. Voutzas. The idea was to transform two closed rooms, an ordinary kitchen and a laundry, into a big space and combine it with the sitting room.
Tearing down some of the walls was necessary for this reason as well as for the improvement of the natural lighting generic cialis pills online.
The materials used are the existing marble of Penteli mountain, metal, wood for the furniture as well as concrete for kitchen and floors. Stucco veneziano has been used for specific walls.

photos: Nikos Alexopoulos

Renovation of two bedrooms (2012)

Images

Renovation of two bedrooms Renovation of two bedrooms Renovation of two bedrooms Renovation of two bedrooms Renovation of two bedrooms Renovation of two bedrooms Renovation of two bedrooms Renovation of two bedrooms Renovation of two bedrooms Renovation of two bedrooms Renovation of two bedrooms Renovation of two bedrooms Renovation of two bedrooms Renovation of two bedrooms Renovation of two bedrooms

 

Text

This small-scale renovation involves two bedrooms as well as their common-use bathroom on the upper floor of a two storey family house in an eastern suburb of Athens.
The two adjoining bedrooms, each a mirror image of the other in plan, belong to the 11 and 14 year old sisters.
The design of the new layout tackles the main problem of privacy which stems from the fact that the bedrooms share an open plan mezzanine level making the upstairs area feel completely un-private. By building a wall along the symmetry axis of the rooms, the mezzanine levels now become spacious sleeping areas freeing up a lot of space underneath for studying and relaxing. Each of the new staircases was designed as a multifunctional piece of furniture comprising shelving for the first few steps, desktop surface, and a ladder to the mezzanine. These constructions as well as the sleeping decks were made from light colored plywood to give a unifying feeling to the new additions. The staircases stand out against the colored background walls lit discreetly by LEDs from underneath the railing.
The bathroom was given a homogenous finish of light grey concrete and a piece of storage furniture was designed featuring a symmetrical shape of veneer on the front.

 

 

 

Renovation of an apartment in Pagrati (2011)

Images

Renovation of an apartment in Pagrati Renovation of an apartment in Pagrati Renovation of an apartment in Pagrati Renovation of an apartment in Pagrati Renovation of an apartment in Pagrati Renovation of an apartment in Pagrati Renovation of an apartment in Pagrati Renovation of an apartment in Pagrati Renovation of an apartment in Pagrati

 

Text

This project was a complete renovation of an 80sqm apartment as well as its adjoining one of 50sqm. These two apartments belonged to a single owner who required space to practice his opera singing as well as a comfortable setting to entertain his guests for the brief periods that he returns to Athens between performing dates abroad.
It was immediately apparent that keeping some of the most charming architectural features of the original 1950ʼs architecture of the apartments was the way to plan the renovation.
In order to provide generous and brighter spaces for dining and relaxing some of the old partition walls were torn down but not made to disappear entirely. Instead I decided to keep and highlight their footprints on the old wooden floor as if they were inscriptions or marks of past narratives.
Other features such as folding and sliding doors were given new life as cabinets, bookcase stands or clothes hangers. All these created a long and sinuous construction that demarcated the threshold between the two apartments featuring book and record collections. This provided a discreet passage from the common to the private realm that changed opacity depending on how it was used.
A new kitchen was also designed that afforded ample daylight to the adjoining master bathroom through a new glass block extension that brought the two into dialogue

 

 

 

 

 

Renovation of an apartment in Halandri (2009)

Images

Renovation of an apartment in Halandri Renovation of an apartment in Halandri Renovation of an apartment in Halandri Renovation of an apartment in Halandri Renovation of an apartment in Halandri Renovation of an apartment in Halandri Renovation of an apartment in Halandri Renovation of an apartment in Halandri Renovation of an apartment in Halandri Renovation of an apartment in Halandri Renovation of an apartment in Halandri Renovation of an apartment in Halandri Renovation of an apartment in Halandri Renovation of an apartment in Halandri Renovation of an apartment in Halandri Renovation of an apartment in Halandri Renovation of an apartment in Halandri

 

Text

This project was a complete renovation of a ground floor apartment in order to turn it into a working and residential space.
After tearing down some of the walls of the house an open plan and a closed space was created to house both uses.
The opening of the front façade was necessary for the improvement of the natural lighting and the one of the sitting area to the exterior space.
The green area shapes the boundaries of the space and  increases privacy.
The materials in use are metal, wood for the furniture and the floors of the private area as well as concrete for the floors of the open space.

photos: Nikos Alexopoulos

Renovation and joining of two floors of an apartment in Marousi (2007)

Images

Renovation and joining of two floors of an apartment  in Marousi Renovation and joining of two floors of an apartment  in Marousi Renovation and joining of two floors of an apartment  in Marousi Renovation and joining of two floors of an apartment  in Marousi Renovation and joining of two floors of an apartment  in Marousi Renovation and joining of two floors of an apartment  in Marousi Renovation and joining of two floors of an apartment  in Marousi Renovation and joining of two floors of an apartment  in Marousi Renovation and joining of two floors of an apartment  in Marousi Renovation and joining of two floors of an apartment  in Marousi Renovation and joining of two floors of an apartment  in Marousi Renovation and joining of two floors of an apartment  in Marousi Renovation and joining of two floors of an apartment  in Marousi Renovation and joining of two floors of an apartment  in Marousi Renovation and joining of two floors of an apartment  in Marousi

 

Text

The project was the renovation and joining of two stucked flats. The upperone contains the areas intended for family life and the lower one the ones with a more social character.
To emphasize the contrast, the family floor is painted in calm colours and the social one in more tense ones.
A lot of structures have been designed and constructed to be used as storage places or working areas for members of the family cialis from canada.
A round, iron staircase is designed as a strong feature in the space connecting the two functions.

in co-working with +3 architects