Κατοικία στην Κόρινθο (2016)

Εικόνες

Κατοικία στην Κόρινθο Κατοικία στην Κόρινθο Κατοικία στην Κόρινθο Κατοικία στην Κόρινθο Κατοικία στην Κόρινθο Κατοικία στην Κόρινθο Κατοικία στην Κόρινθο Κατοικία στην Κόρινθο Κατοικία στην Κόρινθο Κατοικία στην Κόρινθο Κατοικία στην Κόρινθο Κατοικία στην Κόρινθο Κατοικία στην Κόρινθο Κατοικία στην Κόρινθο Κατοικία στην Κόρινθο Κατοικία στην Κόρινθο Κατοικία στην Κόρινθο Κατοικία στην Κόρινθο Κατοικία στην Κόρινθο Κατοικία στην Κόρινθο Κατοικία στην Κόρινθο Κατοικία στην Κόρινθο Κατοικία στην Κόρινθο Κατοικία στην Κόρινθο Κατοικία στην Κόρινθο Κατοικία στην Κόρινθο

 

Κείμενο

Η εξοχική αυτή κατοικία σχεδιάστηκε για ένα νέο ζευγάρι σε μία ήσυχη τοποθεσία. Βρίσκεται σε μια εύφορη κοιλάδα της Κορινθίας ανάμεσα σε αμπελώνες και ελαιώνες και σε οικόπεδο με έντονο επικλινές.
Θέλησα να διαχωρίσω τους εσωτερικούς χώρους σε τρεις βασικούς όγκους με βάση τη λειτουργία τους και με σκοπό την καλύτερη ένταξή τους στο τοπίο.
Τα μεγάλα ανοίγματα των όγκων αφήνουν ανεμπόδιστη τη θέα αλλά και τη ροή της κίνησης από τους εσωτερικούς χώρους στις εξωτερικές βεράντες.
Ο κάθε όγκος βρίσκεται σε διαφορετική στάθμη ακολουθώντας το πρανές του εδάφους και δίνοντας επιπλέον ενδιαφέρον στην κίνηση στο εσωτερικό.
Για την κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν beton, μέταλλο και ξύλο.
Το μπεζ χρώμα του πηλού στον εξωτερικό σοβά εντάσσει χρωματικά την κατοικία στο τοπίο, το αργιλώδες χώμα, τη βλάστηση και το μπλε του ουρανού.

 

αρχιτεκτονική τοπίου: Εύα Παπαδημητρίου

φωτογραφίες: Ηλίας Χανδέλης